Friday, 12 April 2013

RINDUKAN MEREKA ..


Assalamualaikum ..



Nak lelapkan mata pun susah sejak dua menjak ni .Entah la apa yang aku pikirkan , tetiba saja terimbau nostalgia menjadi student matrik dulu . Walaupun dh setahun aku tinggalkan matrik , tapi kenangan kat matrik masih segar di ingatan . P mana la semua kawan-kawan matrik aku ? haha .. ramai dh yang lost contact , just yang rapat-rapat ja masih lagi berhubung . Think positive ye , mungkin semua tengah sibuk dengan assignment dan study , maklumlah kan alam universiti tak sama dengan alam di pra-u . Masing-masing sibuk dengan hal masing-masing .



Tetiba ja wajah-wajah classmate aku muncul dalam ingatan aku. Tegelak sorang2 la aku ni haa..Rindu telatah dan lawak nakal mereka . Walaupun tengah belajar tapi tetap ada jenakanya, tapi belajar tetap belajar. Rasa macam happening gila la kn , semua macam gila-gila cam tuh. Belajar pon tak stress sgt .Ramai org kata masuk matrik susah la apa la,, tapi sebenarnya sama ja mana pun . Yang paling penting macam mana kita nk sesuaikan diri dengan tempat tu .





...nie masa hari last kuliah kimia sem 1  sebelum study week...




Time semester dua , aku tak dak sekeping pun gambar dengan classmate sebab kitaorang tak rapat sangat . Dah macam musuh ja dalam kelas . Nak tegelak pun ada jgk la. Semua buat hal masing-masing .Tapi yang pastinya mereka adalah golongan skema **opss tak sengaja terlepas cakap**  Tak rugi pun kalau skema kan ? janji kita berjaya tapi jangan la sampai semua benda nk skema . Bosan la hidup kan ?? 



Aku sebenarnya geng x-pdt ( maktrik 2 tahun la ) . sebab aku ni kurang pandai kot . Tapi sekurang-kurangnya aku masuk jugak matrik . Tak sangka aku wey . Alhamdulillah , kalau tak aku hari-hari kena merempit pegi sekolah la , al maklum la masuk form 6 . Masa aku pdt , itulah masa honeymoon aku wey . Belajar relax gilak la . P kelas macam main-main ja , akibatnya sampai nak perisa akhir sem aku macam stress lah jugak tapi alhamdulillah dapat sambung PST jgk . 



Geng aku memang geng habih baek la , kami satu kepala . Happy gilak ngn depa semua walaupun kami laen-laen negeri . Kami tetap bersama . Tapi yang paling aku rapat cuma miza , nini , wawa dan ada lagi la dua tiga orang tapi yang paling special Aimz lah ataupun nama glamour dia PIHPAH . **kalau pah baca mesti dia marah , ampun pah **  Segala masalah aku cerita kat dia . Thanks ye sebab sudi bagi nasihat kat aku wey . Aku terima seadanya dan aku cuba berubah . Tapi la ni aku ngn dia jauh sebab pipah kat USM aku kat perlis ja . Rezeki aku kat perlis mungkin . Walau jauh kami tetap tanya khabar masing2 lg dan masih berkongsi suka duka kami.




                                                                                                                                                                                     

 >Nielah sahabat baek aku <
...sayang kau weyh ...

                                   




...  lab kimia tapi sempat lg bergambar ...






















Syukur alhamdulillah sebab aku bole lagi jumpa kawan matrik kat u ni . Depa banyak tolong aku dan teman aku . Thanks ye Ac, mirah dan mek na . Kalau tak dak hampa aku tak tahu la apa nak jadi kat aku . Aku hargai hampa sbg kawan aku . Terima kasih Ac ! Terima kasih Mirah ! Aku sayang hampa dua . La ni susah nak jumpa ac dan mirah sebab kami tak sama kos . Jumpa kadang-kadang ja . Moment paling best masa Ac bawak aku makan angin kat kuala perlis smbil tenangkan fikiran . Thanks ac sbb bnyak bagi semangat kat aku . Aku sayang Ac ! Aku sayang Mirah .





>AC DAN MIRAH <







Walaupun dah lama semua ni tapi masih segar dalam ingatan aku ni haa. Sekali kenal selamanya kawan . Semoga kita semua berjaya dalam hidup masing - masing .Amin :)



Kalau nak cerita lebih lanjut tentang PDT life boleh  baca kat entri ni 

~SEKIAN ~



2 comments:

a i m z said...

terharu giler ahhhhh...
hahahhaha

Zahrah Qaisara said...

hahaha,,mengada hg pah ,, thanks a lot pah :D

Drop Your Link Here!

Sambutlah Cinta Tuhan Yang Sentiasa Dicurahkan Pada HambaNya