Tuesday, 7 May 2013

sEmakin Hampir ...


Termenung seorang diri di kala sunyi dan menahan deritanya sakit ini . Ya Allah , kau tabahkan hati aku ni agar tak pernah mengeluh dalam hadapi semua ujian-Mu ini . Aku mohon Ya Allah . Berikan lah aku kesempatan untuk merasa bahagia hidup di dunia ini .Panjangkan usiaku Ya Allah , agar dapat membuat amal ibadat kepadaMu . Sesungguhnya aku banyak dosa dan masih jahil dalam agama . Kurniakanlah aku nur hidayah Mu agar aku tak teraba-raba mencari sinar Mu Ya Allah. Pimpinlah aku ke jalan yang benar . Kurniakan aku sahabat2 yang mampu memberi seribu semangat agar aku kuat utk teruskan hidup . amin .ALLAAHUMMA INNI AS-ALUKA TA'JILA 'AFIYATIKA AU SHABRAN 'ALAA BALIYATIKA 

AU KHURUUJAN MINAD DUN-YAA ILAA RAHMATIKA YAA ARHAMAR RAHIMIIN.

ERTINYA: Ya Allah , aku mohon kesembuhan drpdMu atas penyakit yg ku deritakan ini. Atau berilah    kesabaran menderita cobaanMu , atau keluar dr dunia ini dengan mendapat rahmatMu . Ya Allah , Tuhan yg Maha Pengasih. 

Jika ini takdirMu , aku redha Ya Allah . Tapi berikan aku sedikit lagi kesempatan untuk berbakti kepada kedua org tua ku dan kepada diri aku . Aku belum lagi memperjuangkan islam . Panjanglah umurku dan sembuhkan lah penyakit aku ini . Sesungguhnya sakit itu kafarah dosa .Ada kebaikkan di sebalik kesulitan ini.Sesungguhnya Engkau lah perancang yang terbaek . Selagi nyawa di kandung badan , selagi itu masih ada sinar kebahagiaan untuk aku . Senyum lah wahai diri agar mak ayah ,keluarga dan kwn2 tak kan pnh merasa derita yang kau tanggung . 


No comments:

Drop Your Link Here!

Sambutlah Cinta Tuhan Yang Sentiasa Dicurahkan Pada HambaNya